Newbornshoot

It's all in the details

Mini voetjes met mini teentjes, een gaapje, haartjes zo zacht als dons. Mini vingertjes en een klein neusje. Oogjes die misschien wel al open zijn. Details van de babykamer, een knuffel van papa, mama die de baby kust. Het samen zijn, even een moment stilstaan in de beginperiode waarin je vooral geleefd wordt. Foto's van de momenten zoals ze zijn. Niet geregiseerd, niet geposeerd. Geen onnatuurlijke houdingen of een gemaakte lach. Spontaan, ongedwongen. Puur. Liefde. Emoties. Gevoel. Gewoon, zoals het is...

Newborn

Ik kom heel graag bij jullie thuis in de eerste weken na de geboorte om foto's te maken van jullie baby, maar ook van jullie als gezin. De meest geschikte periode om foto’s te maken van jouw newborn is tussen de 5e en 15e dag na de geboorte. In deze periode slaapt je baby veel en neemt nog de bijzondere houdingen aan zoals ze in de buik lagen. Uiteraard is het ook mogelijk om foto’s te maken als je baby een paar weken oud is. De beweeglijkheid van de armpjes en beentjes en het ontdekken van de wereld is een hele mooie fase om foto’s te maken.

Herinnering

Alles gaat zo snel voorbij, alles is zo kort maar klein. Écht klein. En hoe bijzonder is dat om later terug te kunnen zien. Weer even te voelen en ervaren hoe het toen was. Uitgangspunt van de shoot is dat jullie terugkijken op een fijn moment van samenzijn. Want zeg nou zelf: hoe vaak sta je eigenlijk even stil bij wat er is en wat je heb? We moeten al zoveel van onszelf, dus hoe lekker om eens even niks te moeten, behalve lekker genieten met elkaar. En dat, dat zal je terug zien op de foto's

De shoot

Over het algemeen vinden de shoots thuis plaats, waarbij gebruik gemaakt wordt van natuurlijk daglicht, bij voorkeur in de babykamer of ouderslaapkamer. Soms is het maken van foto’s buiten ook een optie, maar dit is vooral seizoensgebonden. Uiteraard is het ook mogelijk om de shoot in het ziekenhuis plaats te laten vinden als jullie hier langer moeten blijven.
Het ritme van je baby is leidend voor de shoot. Als de kleine slaapt, maak ik hiervan foto’s, als de kleine wakker is dan zal de interactie tussen jullie vastgelegd worden. Er zal uitgebreid de tijd genomen worden zodat het voeden en verschonen tussendoor geen probleem is. Het belangrijkste van de shoot is dat er genoten wordt en het rustig verloopt.

Zwanger?

En wil jij zeker zijn van een newbornshoot? Leg dan je uitgerekende datum vast, zodat je zeker bent van een plekje. Zodra de kleine geboren is, nemen jullie contact met mij op en plannen we de shoot in.

Nieuwsgierig geworden en wil je het gratis en vrijblijvende informatiepakket ontvangen? 

Klik dan hier 

Geboortereportage

PUUR

Intens. Emotioneel. Heftig. Indrukwekkend. Het lijkt úren te duren (en dat is soms ook zo), maar anderszijds gaat alles in een sneltrein voorbij. Gevoelens van geluk, gevoelens van verdriet. Machteloosheid en tegelijkertijd zo krachtvol. Alleen, maar toch ook samen. Een hand in de jouwe, vingers die je masseren. Een liefdevolle blik of die aai over je rug. Tekenen van saamhorigheid. Emoties die gedeeld worden. Van het opvangen van de weeën tot en met de eerste ontmoeting met jullie baby. De eerste momenten met elkaar. De eerste minuten op deze wereld. Een geboortereportage... Foto's die gemaakt zijn terwijl ik onzichtbaar ben. Maar die je laten voelen als je er zelf weer bent, wanneer je ze terug ziet...

Verwachting

Vanaf week 38 zal ik 24/7 standby staan om bij de bevalling aanwezig te kunnen zijn. Ik vind het fijn om je zwangerschap te mogen volgen door op de hoogte gebracht te worden na controles en om je zo nu en dan te spreken hoe het met je gaat. Wanneer de weeën beginnen of je vliezen breken, neem je contact met mij op. Als je tussen de 3 en 5cm ontsluiting hebt, spring ik in de auto en kom ik jullie kant op. Wil je thuis bevallen of ga je naar het ziekenhuis? Geen probleem, ik zal daar zijn waar jullie willen.

Werkwijze

Ik zal zo onzichtbaar mogelijk aanwezig zijn en zal alles op een repectvolle en terughoudende manier fotograferen. Tegelijkertijd zal ik ervoor zorgen dat alle details en alle bijzondere momenten worden vastgelegd. Momenten waarvan je achteraf niet meer wist dat dat was of dat ik daar was. Foto's die je weer mee terug nemen naar het meest bijzondere moment in je leven. in júllie leven.

Ik blijf na de bevalling ongeveer nog 2 uur. Na de bevalling zal ik de controles vastleggen en als jullie dat willen ook de eerste ontmoeting met familie (broertjes/zusjes). Ook kan ik in deze tijd indien gewenst een foto maken van jullie baby, selecteren en bewerken om bijvoorbeeld rond te sturen als aankondiging van de geboorte! 

Voorstellen 

Een bevalling en alles eromheen is natuurlijk een heel intens en intiem moment. Het is daarom ontzettend belangrijk dat er iemand bij jullie aanwezig is die jullie volledig vertrouwen en waarmee een klik is. Als jullie interesse hebben in een geboortereportage dan maak ik graag een afspraak met jullie zodat ik bij jullie langs kan komen om kennis te maken. Ik kan dan een fotoboek laten zien met een geboortereportage, wat meer over mezelf vertellen, maar ik hoor ook heel graag meer over jullie! Mochten jullie na dit gesprek nog steeds enthousiast zijn, dan leg ik jullie uitgerekende datum graag vast in mijn agenda. 

Beschikbaarheid

Ik kan helaas maar een beperkt aantal geboortereportages vastleggen per jaar. Vol is dus echt vol. Neem dus tijdig contact met mij op. Heb jij interesse of wil je meer informatie? 

Klik dan hier